Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Vidnesbyrd om incest er et tindrende eksempel på, hvordan litteraturen kan påvirke verden

Der er mange grunde til at interessere sig for ’La familia grande’, som igangsatte en bølge af vidnesbyrd om incest i Frankrig tidligere i år. Men litterært set er kvaliteten svingende

Med sin autobiografiske historie om en dysfunktionel parisisk overklassefamilie, og med #MeTooInceste som en vigtig begivenhed på de sociale medier, er det lykkedes Camille Kouchner at sætte incest på dagsordenen på en måde, man kun kan bifalde.

Edmond Sadaka/ Ritzau Scanpix

Kultur
3. september 2021

Da Camille Kouchners selvbiografiske bog om incest i en parisisk high society-familie udkom tidligere i år, var det med den slags forandrende og revolutionære kraft, som kun få bøger kan mønstre.

Kort efter udgivelsen i januar opstod hashtagget #MeTooInceste, hvorunder et væld af franskmænd delte deres traumatiske erfaringer med seksuelt misbrug i familien. Siden har også præsident Macron været ude at tale om bedre vilkår for børn.

La familia grande – som netop er udkommet på dansk på kvalitetsforlaget Grif – kunne skabe så meget opmærksomhed, fordi dens anklager var rettet mod den folkekære figur Olivier Duhamel, en intellektuel tv-personlighed, som også var Camille Kouchners stedfar. I bogen beskrives det, hvordan stedfaren havde seksuel omgang med Kouchners tvillingbror, da broren var 14 år gammel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her