Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Hans Luthers roman er et actionpræget computerspil med pædagogisk truthorn

Antropologen Hans Lucht har fin forstand på migration og aktuel politik. Men rigtig forfatter, det er han altså ikke
Kultur
20. august 2021
Hans Lucht.

Hans Lucht.

Linda Wassberg

Forestil Dem, agtværdige læser, at De befinder Dem i en verden efter fatale klimaforandringer, som har medført katastrofale oversvømmelser og sendt menneskemasser på flugt til Europa fra et Afrika smadret af hungersnød og fattigdom og krig. Antag endvidere, at Nordkorea er brudt sammen, og at fiskene i havet praktisk taget er væk. Og gå desuden ud fra, at det danske samfundssystem stadig er nogenlunde intakt, specielt hvad angår kontrol med immigranter, især de illegale blandt disse, skønt også vi desværre må undvære frisk fisk … Nu er De parat til at prøve at nyde følgende passage fra en nylig udkommen politisk spændingsroman:

»Det var efterhånden meningsløst at tale om grå og regnfulde dage i København, eftersom hver eneste dag var grå og regnfuld efter forandringerne. Alligevel følte Sandra, at netop denne dag var mere grå og regnfuld end nogen anden grå og regnfuld dag, hun nogensinde havde kendt.«

Scenen er en begravelse, og Sandras sindsstemning skyldes, at den afdøde, Rói, var hendes kollega, ven og elsker, færingen, denne gæve, sympatiske, på bunden så humane politimand. Men: Hvor er det dog bare trist og kedeligt skrevet!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her