Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Når Kanye West er bedst på storværket ’Donda’, gør han musikhistorien smukkere

Efter et langt og krukket forspil er Kanye Wests album ’Donda’ – opkaldt efter hans afdøde mor – udkommet. Det ujævne, overvældende og ofte fremragende album kan ses som et forsøg på at dulme dødsangsten ved at sikre sig en plads i eftertiden. Det lykkes blandt andet, når han får hvirvlet Lauryn Hills stemme ind i sit værk

Mert Marcus

Kultur
3. september 2021

Åh, at være Kanye West. Den store forfører, der får en hel musikverden til at holde vejret. Tænk at kunne trække tiden så sødmefuldt ud som den amerikanske superstjerne, rapper, producer, sangskriver, auteur har gjort det i forbindelse med udgivelsen af sit tiende album Donda.

Ventetiden har nærmest føltes som en syg erotisk udskydelse af den kunstneriske orgasme, som de bedste albumudgivelser kan være. Og – lad os kort løfte sløret – orgastisk føles i hvert fald dele af det gigantiske en time og 49 minutter lange album.

Tilbage til forspillet. Det har været langt og krukket. Undervejs har der været tre store intermezzoer med kong West i centrum.

Først lignede han en stor oppustet klitoris i sin postkassefarvede højglanslakerede dynejakke og bukser ved lyttepremieren i det gigantiske Mercedes-Benz Stadium i hans fødeby Atlanta den 22. juli.

Her gik manden bare rundt på et hvidt overdække på banen og gestikulerede til sin musik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Morten Balling

Er der ikke noget med at han har været kæreste med hende Kim Kardas-etellerandet? Så må han jo være berømt.

"the voice of this generation". Ja, helt sikkert.

Christian De Coninck Lucas

Fuck that guy!

Michael Christensen

Vi elsker at blive forført. Her overskygger skuespillet egoet. Dette er blot ringe.