Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

For at overleve må helten i nazidramaet ’Persiske lektioner’ undervise en SS-officer i et sprog, han ikke kan

En SS-officers drøm om at flytte til Teheran bliver i det rigeligt glatte nazidrama ‘Persiske lektioner‘ redningen for en jøde i en fangelejr. Han giver sig ud for at være perser, der kan undervise i farsi – et sprog, han slet ikke forstår
Den tilfangetagne jøde Gilles får en mere priviligeret status i den nazistiske arbejdslejr, da det ved en kombination af held og snuhed lykkes ham at bilde SS-officeren Klaus Koch ind, at han kan lære ham farsi. Klaus Koch drømmer nemlig om at åbne en tysk restaurant i Teheran, når krigen er forbi.

Den tilfangetagne jøde Gilles får en mere priviligeret status i den nazistiske arbejdslejr, da det ved en kombination af held og snuhed lykkes ham at bilde SS-officeren Klaus Koch ind, at han kan lære ham farsi. Klaus Koch drømmer nemlig om at åbne en tysk restaurant i Teheran, når krigen er forbi.

Ritzau/Scanpix

Kultur
5. august 2021

I et desperat øjeblik giver den unge belgiske rabbinersøn Gilles (Nahuel Pérez Biscayart) sig ud for at være perser frem for jøde.

Gilles er helten i ukrainsk-canadianske Vadim Perelmans tysksprogede fangelejrdrama Persiske lektioner, året er 1942, og han er blevet taget til fange af tyske nazister under sin flugt mod Schweiz. I fangetransporten bytter han en bid brød for en bog med persiske myter med en personlig dedikation i, og da alle fangerne sættes af langt ude i skoven med henblik på henrettelse, råber den snu Gilles altså, at han er perser, og viser dem hans nye bog som bevis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her