Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Man råber af grin: Miniserien ’The White Lotus’ overklassehelvede er det sjoveste lige nu

Mandag slutter en suveræn miniserie om vestlig overflod, ’The White Lotus’. Skaber Mike White har blandet blod med sine karakterer, sådan at farcen både udstiller sine mennesker og håber på det bedste for dem
’The White Lotus’ pirker i sin myriade af perspektiver også tilbage på den, der kigger.

’The White Lotus’ pirker i sin myriade af perspektiver også tilbage på den, der kigger.

HBO

Kultur
13. august 2021

En satire over den amerikanske overklasse? Er der virkeligt mere at hente der? Ud over selvtilfredse fnys og gys over overfladiskheden og dekadencen?

I Mike Whites aktuelle, mesterlige miniserie på HBO Nordic, The White Lotus, om nutidens adels- og tjenestefolk på et ferieresort på Hawaii, er der. Fordi den på sjovere vis kommer tættere på et vestligt nu end nogen andet fiktion, jeg kan huske at have set de senere år.

Serien skildrer dræbende sjovt den måde, penge og privilegier kan reducere mennesker til opmærksomhedskrævende børnehavebørn på. Som den anstrengt tandsmilende hotelmanager Armond (Murray Bartlett kendt fra homoserien Looking) beskriver hotellets gæster: 

»De skal behandles som skrøbelige børn … De vil bare gerne lægges mærke til. De vil være enebarnet. De særligt udvalgte børn på hotellet.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her