Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Sociolog: Mulighederne vokser i det senmoderne samfund, men selvsagt også skuffelserne

Den tyske sociolog Andreas Reckwitz indgår i førerfeltet i den internationale kamp for at begrebsliggøre samfundet på den helt store akse. Men midt i racet får han kolde fødder og anmoder om en timeout
Det singulære tilskrives værdi i Andreas Reckwitz’ nye bog ’Illusionernes undergang. Politik, økonomi og kultur i senmoderniteten’.

Det singulære tilskrives værdi i Andreas Reckwitz’ nye bog ’Illusionernes undergang. Politik, økonomi og kultur i senmoderniteten’.

Horst Galuschka

Kultur
13. august 2021

Sociologerne etablerer sig i disse år med stigende succes som samfundstydende sandhedssigere. Det vrimler med altfavnende og tilsyneladende altforklarende analyser, der lader læserne vide, at vi lever i et risiko-, accelerations-, overvågnings- og træthedssamfund. Den krisefyldte samtid skal pinedød sættes på begreb: Samfundsmæssige mønstre tegner sig for de tænkende teoretikere, og diagnoser byder sig til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her