Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

’Sommeren ’85’ skildrer forførende dramaet omkring en teenageforelskelse i 1980’ernes Normandiet

François Ozon satser på ungdommelig energi og sanselighed frem for plot i ’Sommeren ’85’, men det er absolut en seværdig sensommerflirt
I ’Sommeren ’85’ møder Alexis den lidt ældre David, og det bliver begyndelsen på et venskab, der fører til en dyb forelskelse.

I ’Sommeren ’85’ møder Alexis den lidt ældre David, og det bliver begyndelsen på et venskab, der fører til en dyb forelskelse.

Camera Film

Kultur
19. august 2021

Frankrigs altid fascinerende filmfortæller François Ozon har aldrig været bange for at gå nye veje, blande genrer eller helt enkelt opfinde sit eget toneleje, hvis materialet kalder på det.

Hans imponerende filmografi spænder vidt, men visse temaer er løbende dukket op siden hans indtog på danske lærreder med Dråber på hede sten og Under sandet for en 20 års tid siden.

Blandt dem er en forkærlighed for sensuelle forelskelseshistorier med mørkere undertoner, hvor man aldrig kan stole på udfaldet for karaktererne, som på visuel vis er i deres følelsers vildskab og vold.

Tit involverer det død, og man er ikke mange minutter inde i Ozons nye drama Sommeren ’85, før vores fortæller afslører, at den ene hovedperson David snart vil være et smukt lig.

Der er lagt op til et afslørings- og opklaringsdrama, mens den 16-årige Alex (Félix Lefebvre) giver os sin version af en stormende førsteforelskelse og forklarer, hvad der egentlig skete, da han tilfældigt mødte den 18-årige David (Benjamin Voisin) i sommeren ’85 og indledte en altoverskyggende affære med ham.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her