Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Stærkt kvindeteater om vold og trangen til at slå ihjel

To imponerende skuespillere står lige nu i hver sin barske monolog om kvinder og vold: Rystende stærke Nanna Bøttcher i ’Girls & Boys’ på Aarhus Teater og gribende optændte Mette Marckmann i ’Jeg tror kun på én gud / ét had’ på Café Liva
»I 'Girls & Boys' spiller Nanna Bøttchers helt nøgternt og sagligt – og samtidig sprudlende morsomt og ironisk,« skriver anmelder Anna Middelboe Christensen.

»I 'Girls & Boys' spiller Nanna Bøttchers helt nøgternt og sagligt – og samtidig sprudlende morsomt og ironisk,« skriver anmelder Anna Middelboe Christensen.

Rumle Skafte

Kultur
16. august 2021

»Du har aldrig nogensinde været nødt til at slå et andet menneske ihjel,« siger Nanna Bøttchers smilende kvinde i monologen Girls & Boys på Aarhus Teater. Som tilskuer hører man hånen og sparket i stemmen.

»Tænk at sprænge sig selv i luften – måske endda med et smil på læben,« lyder det fra Mette Marckmanns undrende kvinde i monologen Jeg tror kun på én gud / ét had på Café Liva. Her mærker man, hvordan forundringen er blandet med fascination. For disse kvinder er volden ikke bare en trussel, men også en mulighed.

»Indtil nu har jeg været fuldkommen ærlig over for jer. Og det vil jeg fortsætte med at være,« siger Nanna Bøttcher i Girls & Boys. Og så får vi ellers en dramatisk choktur, som efterlader os tavse, rødøjede og fyldt med kvalme.

Her skal selvfølgelig ikke afsløres handlingerne i de to stykker. For begge stykker er uhyggeligt spændende og skriver sig op mod et uhyggeligt klimaks, som man som tilskuer nok aner, men alligevel ikke har fantasi til at forestille sig. I hvert fald ikke i de uhyrlige detaljer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her