Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Stjernekurator har skabt en lukket fest for de indviede på KØS i Køge

Selv ikke gode kunstværker af navne som Rune Bosse og Lea Guldditte Hestelund kan løfte det internationalt orienterede udstillingsprojekt ’Hummings’ i Køge. Stjernekuratoren virker faktisk ikke til at interessere sig for det offentlige rum, man har valgt at udstille i
Den danske kunstner Rune Bosse har bygget deciderede fremtidskapsler i Tangskoven, som er en kunstig skov anlagt oven på en gammel losseplads. Her har han isoleret fire træer i hvert sit drivhus og vil observere, hvordan de klarer sig i indelukkets varme.

Den danske kunstner Rune Bosse har bygget deciderede fremtidskapsler i Tangskoven, som er en kunstig skov anlagt oven på en gammel losseplads. Her har han isoleret fire træer i hvert sit drivhus og vil observere, hvordan de klarer sig i indelukkets varme.

Torben Eskerod

Kultur
24. august 2021

KØS – Museet for Kunst i det Offentlige Rum har fået en mission. Museet vil gøre bykunsten fri af sit trælse ry for at være noget med beton i rundkørsler. Man vil ud i verden – og gøre noget helt andet med kunsten. 

Derfor har man lanceret en udstilling med titlen Hummings, der kan oversættes med nynnen, summen eller hvid støj. 17 kunstnere fra både ind- og udland har bidraget med helt nye værker, og udstillingen skal give stemme til alt det, man betegner »det usynlige, tavse, undertrykte og sårbare«.

Til opgaven har man udpeget den tyrkiske stjernekurator Fulya Erdemci, der har været med til at starte Istanbulbiennalen, været kurator på Venedigbiennalen og været tilknyttet museer i Amsterdam og Rom. Og værkerne – de er langt væk fra rundkørslen, men spredt ud over Køge by, strand og skov. 

Alt dette blev markeret med en storslået åbning den 14. august med performances, teaterstykker og ceremonier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her