Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

’Ternet Ninja 2’ lever op til sin forgænger, både hvad grovhed, spænding og budskab angår

Omme bag den grove humor i ’Ternet Ninja’ ligger der en morale og vinker, der er mere blød og opbyggelig, end moraler plejer at være hos Anders Matthesen. Det er lige før, man kan tale om, at den ternede ninja gør op med sine machonykker
Ligesom forgængeren er ’Ternet Ninja 2’ instrueret af Thorbjørn Christoffersen og Anders Matthesen med forlæg i Anders Matthesens populære bog med samme titel.

Ligesom forgængeren er ’Ternet Ninja 2’ instrueret af Thorbjørn Christoffersen og Anders Matthesen med forlæg i Anders Matthesens populære bog med samme titel.

Fra filmen

Kultur
20. august 2021

Det sprudlende overskud af opfindsomhed, der kendetegner Anders Matthesens fiktive univers, ses tydeligt i anslaget til Ternet Ninja 2. Først ser man en solbeskinnet, frodig thailandsk ø – tror man, indtil en beboer åbner sit vindue og hælder skrald ud.

Der zoomes ud, så man kan se, at det bare er et kæmpemæsigt reklameskilt, der er blevet plastret hen over en husfacade i et skummelt kvarter i Bangkok. Der panoreres hen til det fængsel i nærheden, hvor superskurken fra den første Ternet Ninja-film fra 2018, Phillip Eberfrø, sidder inde.

Phillip Eberfrø venter på at komme for retten, hvor han er tiltalt for at have dræbt en børnearbejder fra sin legetøjsfabrik på grund af ren og skær irritation. Så karikeret ond er han. Uheldigvis for ham var der i gerningsøjeblikket en ældgammel ninjaånd, der tog bolig i den ninjadukke, som den overanstrengte børnearbejder var kommet til at sy af Eberfrøs ternede designertørklæde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tonny Helleskov

Hvad med at filmredaktionen i et år helt undlod at kommentere og anmelde amerikanske film.
Det forekommer mig , at en renselsesproces i den grad kunne være til stor gavn og nytte for læserne. De ville så få en indsigt i andre landes film produktion, nye talenter osv.
Fx. hvor bragte I en hyldest til Jean-Luc Goddard til hans 80 års fødselsdag og en redegørelser for hans betydning for filmens udvikling i det 20. årh. Lad os få en langt bredere og dybere indsigt i, hvad der foregå i de forskellige kontinenter. Khatarsis NU.

Michael Slotsted

@Tonny Helleskov, der er mange filmskabere, der har fødselsdag hele tiden. Også de franske. Er det ikke bedre at bringe anmeldelser af det, der sker lige nu, som fx en god dansk film?

Peder Henriksen, Tina Peirano, Henrik Cornelius Hansen og Jesper Valgreen anbefalede denne kommentar