Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Alex Schulman har skrevet en stærk personlig fortælling om at vokse op i skyggen af misbrug

Den selvbiografiske roman ’Glem mig’ er en kompleks kærlighedserklæring fra en søn til sin alkoholiserede mor
Den svenske journalist og podcastvært Alex Schulman skriver om sin opvækst og forholdet til sin alkoholiserede mor

Den svenske journalist og podcastvært Alex Schulman skriver om sin opvækst og forholdet til sin alkoholiserede mor

Kultur
10. september 2021

Glem mig fra 2016, som nu er kommet på dansk, handler om at vokse op med en mor med alkoholmisbrug og om forsøget på at bevare et forhold til hende som voksen. Den svenske journalist og podcastvært Alex Schulman har udgivet en række selvbiografiske værker om egne familiemedlemmer, blandt andet faren og morfaren. I 2020 fik han sit internationale gennembrud med den fiktive roman Overleverne, hvor tre voksne brødre rejser til deres barndoms ødegård for at sprede morens aske, mens der i tilbageblik fortælles om en opvækst med dystre familiehemmeligheder. I den selvbiografiske Glem mig strækker fortællingen sig fra efteråret 2012 til sommeren 2015. Ved begyndelsen af romanen er Alex og den ene af hans to brødre, Calle, kørt til familiens ødegård i Värmland for at overtale deres mor til at lade sig indlægge på et behandlingshjem for alkoholisme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her