Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Daisy Johnsons roman beskriver søskendedynamik som hårrejsende gotik

En lille roman om to søstre og noget, der er gået helt galt. Briten Daisy Johnsons ’Søstre’ er genrelitteratur, der kan fryde enhver læser – og så er romanen hammergodt oversat
Kultur
17. september 2021
Daisy Johnson kan skrive, og hendes seneste roman, ’Søstre’, er et stykke velkomponeret genrelitteratur, der ikke tager mere end en håndfuld timer at pløje igennem.

Daisy Johnson kan skrive, og hendes seneste roman, ’Søstre’, er et stykke velkomponeret genrelitteratur, der ikke tager mere end en håndfuld timer at pløje igennem.

Pollyanna Johnson

Der er den almindelige gru ved at være småbarnsforælder, og så er der det deciderede forældremareridt: At føde ét umuligt spædbarn for blot at føde det næste ti måneder senere.

Så skævt er det gået så tidligt for søstrene September (den førstefødte) og July (nummer to), og det er dynamikken mellem dem, der danner rammen for uhyggen i den lille gotiske roman Søstre. Nu er de teenagere, og deres enlige mor er stadig træt og deprimeret. Faren er død, og noget er vist sket i skolen.

September er alfasøsteren, der befaler den milde July at spise et helt glas mayonnaise, at skylle en anden drengs hamster ud i toilettet, eller at sluge et helt batteri. July må skrive under på, at hun ikke vil leve videre, hvis September skulle dø. De er egentlig teenagere, men et par underudviklede eksemplarer, der stadig leger gemmeleg og nægter at forlade barndommens uskyldighed, selv om de gør uhyrlige ting.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her