Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

DR SymfoniOrkestret åbnede sæsonen med et brag af en uropførelse af Hans Abrahamsen

Torsdagskoncerten var sæsonåbning for DR SymfoniOrkestret og Fabio Luisi. Her blev de 10 orkesterstykker af Hans Abrahamsen for første gang spillet samlet, og med deres gennemslagskraft i et væld af udtryksregistre og klangfarver viste de sig som et bemærkelsesværdigt mesterværk, der vil få stor betydning i internationalt perspektiv
Den sydafrikanske sopran Golda Schultz havde et vist besvær med at gengive det tyske sprogs vokalfarver og rytmer.

Den sydafrikanske sopran Golda Schultz havde et vist besvær med at gengive det tyske sprogs vokalfarver og rytmer.

Dario Aoosta

Kultur
7. september 2021

Det var et monsterorkester, der fyldte scenen fra væg til væg. 111 musikere til at løfte opførelsen af Hans Abrahamsens 10 stykker for orkester. Han har selv kaldt det for et Gurrelieder-orkester med hentydning til Arnold Schönbergs senromantiske storværk, men man kunne i lige så høj grad tænke på Richard Strauss’ Alpesymfoni. Blot havde man indtryk af, at Abrahamsen udklasserede både Schönberg og Strauss. Og en afgørende forskel til disse to var, at vi med Abrahamsens stykker kunne høre en helt tredje og meget personlig behandling af det store orkester.

Torsdagskoncerten var sæsonåbning for DR SymfoniOrkestret og Fabio Luisi, det var i sig selv en begivenhed, fordi man for første gang siden engang i december kunne vende tilbage til en slags normaltilstand i Koncerthuset uden coronapas og mundbind.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tak til Valdemar Lønsted for altid at skrive indsigtsfuldt om den klassiske musik.