Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Emeli Bergman bidrager på sin egen måde til bølgen af litteratur om det svære moderskab

Det bedste og mest originale ved Emeli Bergmans roman ’På undersiden af dagen’ er beskrivelsen af omsorgsarbejdet som et slid, og af hvordan arbejdet med børn hele tiden involverer følelser, der er så store, at de ikke er til at styre
Emeli Bergman skriver dagenes trummerum frem, så man virkelig mærker deres ømhed og spændinger.

Emeli Bergman skriver dagenes trummerum frem, så man virkelig mærker deres ømhed og spændinger.

Lærke Posselt

Kultur
17. september 2021

Det mest interessante og originale ved Emeli Bergmans anden bog og første roman, På undersiden af dagen, er dens miljø eller måske snarere den situation, dens fortæller og hovedperson hele tiden befinder sig i. Danske Anna er au pair i Frankrig og bliver ved med at være det, ikke bare et enkelt år eller to, men vel nærmest i et halvt liv. Hun vandrer fra familie til familie, nogenlunde en ny for hver af bogens kapitler, gør rent, laver mad, bliver fortrolig med nye børn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her