Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Fleur Jaeggy skriver stor litteratur uden store armbevægelser

Roman om en far-datter rejse med et krydstogtsskib er et svalt og foruroligende bekendtskab
Der er en kølighed i Jaeggys skrift, prosaen er på én gang neddæmpet og voldsom, ordknap og intens.

Der er en kølighed i Jaeggys skrift, prosaen er på én gang neddæmpet og voldsom, ordknap og intens.

Basilisk

Kultur
10. september 2021

Den schweiziske forfatter Fleur Jaeggy er blevet kaldt en »forfatternes forfatter«, og hun lever op til alle kriterierne for sådan en epitet. Fra hun debuterede i 1968 og til i dag, er det blot blevet til otte tynde bøger, alle læst på et par timer. Men på trods af forfatterskabets sparsomme sideantal burde det alligevel være nok til at sikre hende en plads i den europæiske litterære elite.

Jaeggy skriver nemlig stor litteratur uden store armbevægelser. Hendes anden bog på dansk, Proleterka, der ligesom forgængeren Tugtens lykkelige år er udkommet på Forlaget Basilisk, er et lysende eksempel på dette, en kort og fortættet fortælling om det modsætningsfyldte begær, der findes i sindets dunkle afkroge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her