Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Igen reparerer James Blake sit hjerte på de smukkeste måder

Den samme og så alligevel ikke helt … Den britiske sanger, pianist og producer James Blake ved, hvordan man formulerer det knuste hjertes klagesange. Denne gang sker det dog med en nyvunden desillusion, som kradser så dejligt midt i al hans varemærkevelour
James Blake er aldrig dårlig eller intetsigende. Han udvikler sig bare ikke så meget musikalsk, hans temperament virker for flegmatisk – men man finder ham alligevel altid i en ny vinkel på sit virke. På det nye album ’Friends That Break Your Heart’ gør han det især med nogle stærke duet- og korarrangementer.

James Blake er aldrig dårlig eller intetsigende. Han udvikler sig bare ikke så meget musikalsk, hans temperament virker for flegmatisk – men man finder ham alligevel altid i en ny vinkel på sit virke. På det nye album ’Friends That Break Your Heart’ gør han det især med nogle stærke duet- og korarrangementer.

Universal Music

Kultur
22. september 2021

Så skal vi til det igen. Som et varmt velourbad af ord og lydbølger skal vi igen nyde den britiske sanger, pianist, sangskriver og producer James Blakes prunkløse arbejde med at få sjælen til at vibrere.

Få mennesker formår at få noget så luksuriøst ud af emotionel elendighed, som han gør i de bedste øjeblikke på hans femte album Friends That Break Your Heart.

»Foot Forward« er en afkøling af hjertet i mellemtempo – og en akut klassiker: »It was built in a day, so it fell in a day /At best we’re a stretch,« synger han. Og »I’m a mess what do you expect.« Tre gange i træk.

Hans signaturklaver er langt nede i mixet her, og der er en stemme i et loop endnu længere væk – gentagelsessynderne, der rumsterer i baghovedet måske?

Og så et helt forrygende omkvæd, hvor Blake slynger sig op i toneregisteret for så at finde en vindeltrappe ned gennem tonerne, ned i fortrydelsen.

»It’s okay
I know I’ll be replaced
The bitter after taste
But it’s not that bad

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her