Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

José Leonilsons værker er enkle, men prægnante, kropslige og melankolske som en god popsang

Udstillingen ’Drawn’ på Malmö Konsthall viser en større samling af den brasilianske kunstner José Leonilsons tegninger, malerier, tekstilværker og skulpturer. Det er første gang, hans værker vises samlet i Europa, og det er i høj grad på tide
På Malmö Konsthall vises Leonilsons værker i nogenlunde kronologisk orden og i bredt udvalg. José Leonilson: ’Da falsa moral’ (Af falsk moral), 1993. Installationsbillede fra udstillingen Leonilson – Drawn: 1975–1993 på Malmö Konsthall.

På Malmö Konsthall vises Leonilsons værker i nogenlunde kronologisk orden og i bredt udvalg. José Leonilson: ’Da falsa moral’ (Af falsk moral), 1993. Installationsbillede fra udstillingen Leonilson – Drawn: 1975–1993 på Malmö Konsthall.

Helene Toresdotter

Kultur
24. september 2021

På Malmö Konsthall, som netop nu udstiller værker af den brasilianske kunstner José Leonilson (1957-1993), hænger de to orangerøde tekstilværker Lille pose og Lille lomme ved siden af hinanden. Posen er af tynd organza, lommen er af fløjl, og på dem begge har Leonilson broderet sine initialer. På den ene også sin alder – 35 – og på den anden en fisk. De to små stofbeholdere får mig til at tænke på begyndelsen af sangen Words of love af Arthur Russell:

Soft as a cherry, round as a peach

Into your pocket my slow hands can reach

To see what you carry, up close to your thighs

Reaching and looking right into your eyes

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her