Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Kelly Reichardts afdæmpede westerndrama ’First Cow’ er en oplevelse, man tager med sig

I sin nye film, ’First Cow’, skildrer Kelly Reichardt endnu en gang nænsomt og empatisk stille eksistenser, som kæmper med en verden og et samfund, de ikke passer ind i. Det er både poetisk, dramatisk og morsomt
King-Lu (Orion Lee) og Cookie (John Magaro) knytter et venskab og skaber sig en lille forretning i Kelly Reichardts westerndrama ’First Cow’.

King-Lu (Orion Lee) og Cookie (John Magaro) knytter et venskab og skaber sig en lille forretning i Kelly Reichardts westerndrama ’First Cow’.

Cinemateket

Kultur
15. september 2021

Tiden er nu. En kvinde og hendes hund går tur ved en flodbred i Oregon. Hunden graver ivrigt i en fordybning i jorden. Kvinden får stoppet hunden, men fortsætter selv med at grave, og snart har hun afdækket to skeletter, som ligger fint og fredeligt side om side. Sådan begynder Kelly Reichardts historiske drama First Cow – inden den springer 150 år tilbage i tiden og fortæller historien om de to mænd, som blev stedt til hvile her.

Cookie (John Magaro) er en dygtig kok, der rejser rundt sammen med en flok barske pelsjægere i Oregon. Han er en stille, tilbageholdende mand og kommer ikke særlig godt ud af det med sine brovtende rejsefæller. Men så en dag redder han en kinesisk mand, King-Lu (Orion Lee), der er på flugt fra en gruppe russiske pelsjægere, og skæbnen vil, at de to mænd slår følgeskab og udvikler et venskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her