Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Hvad koster et menneskeliv? Det spørgsmål tumler 9/11-dramaet ’Worth’ seværdigt med

En amerikansk advokat får i ’Worth’ til opgave at regne ud, hvor meget ofrene for 9/11 og deres efterladte skal have i erstatning. Det er en sjæleknusende opgave
Det er ikke mindst gennem mødet med Charles Wolf (th., Stanley Tucci), at advokaten Ken Feinberg (Michael Keaton), erkender, at hans måde at værdisætte menneskeliv på ikke fungerer. Foto: Scanbox

Det er ikke mindst gennem mødet med Charles Wolf (th., Stanley Tucci), at advokaten Ken Feinberg (Michael Keaton), erkender, at hans måde at værdisætte menneskeliv på ikke fungerer. Foto: Scanbox

Kultur
9. september 2021

Hvor meget er et menneskeliv værd? Og hvordan opgør man det? Skal det afhænge af alder, køn, helbred, uddannelse, arbejde? Er en direktør mere værd end en rengøringsassistent? Er en ung mor til tre mere værd end en enlig, midaldrende mand? Det er nogle af de spørgsmål, som advokaten Kenneth Feinberg (Michael Keaton) tumler med i Sara Colangelos virkelighedsbaserede Worth, der foregår i tiden lige efter terrorangrebet på USA den 11. september 2001.

Ikke nok med at Feinberg, som man ser det i filmens første scene, underviser universitetsstuderende i at finde den mest retfærdige formel for at regne værdien af et menneskeliv ud – i sit og makkeren Camille Biros’ (Amy Ryan) advokatfirma repræsenterer han også ofrene for forskellige ulykker og overgreb i deres forsøg på at få kompensation fra blandt andre den amerikanske stat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her