Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Nyt Bent Sørensen-værk og ukendt Bartók i klasseopførelser under Thomas Dausgaard

DR Symfoniorkestrets tidligere chefdirigent besøgte sit gamle orkester og udfordrede det bravt i sin vanlige dynamiske stil. Men Thomas Dausgaard er også en særdeles sensitiv klangkunstner. Det kom frem i værker af Béla Bartók og Bent Sørensen, som begge trak på folkemusikalske kilder
Thomas Dausgaard har været chef for DR Symfoniorkestret i 7 år, men er i dag chefdirigent for BBC Skotske Symfoniorkester i Glasgow.

Thomas Dausgaard har været chef for DR Symfoniorkestret i 7 år, men er i dag chefdirigent for BBC Skotske Symfoniorkester i Glasgow.

Fra DR

Kultur
14. september 2021

En uhyre veloplagt Thomas Dausgaard vendte i sidste uge tilbage til DR Symfoniorkestret, som han var chef for i syv år indtil 2011. Efter afskeden med DR afprøvede Dausgaard terrænet for nye faste tilholdssteder ved siden af det succesfyldte partnerskab med Det Svenske Kammerorkester. I dag er han blandt andet chefdirigent for BBC Skotske Symfoniorkester i Glasgow, hvor han lancerer nye programtanker og et personligt præg på orkestrets spillestil. En rød tråd har været folkemusikkens indflydelse på orkestermusikken, nye værker er blevet bestilt med link til skotsk folkemusik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her