Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Op på hesten, pilgrim, fat tøjlerne, rid mod vest! Rid til Korsør, og se udstilling!

Peter Laugesen forsøger at se en sammenhæng mellem samtidskunsten for 60 år siden og den nuværende – repræsenteret af den Ruth Campau-kuraterede udstilling ’GO WEST’ med nye værker skabt af ti af landets mest eksperimenterende samtidskunstnere
I det fantastiske, kæmpehøje, beskidte rum i Gasværket med dets store mørke strukturer og tidsfalmende gule vægge har Ruth Campau sat sit præg med en stor gul tunge eller rutsjebane, der falder fra væggen i blød, bemalet akryl og er fæstnet til gulvet med en stor sten. Og det er udstillingens klareste maleriske satsning, mener Peter Laugesen.

I det fantastiske, kæmpehøje, beskidte rum i Gasværket med dets store mørke strukturer og tidsfalmende gule vægge har Ruth Campau sat sit præg med en stor gul tunge eller rutsjebane, der falder fra væggen i blød, bemalet akryl og er fæstnet til gulvet med en stor sten. Og det er udstillingens klareste maleriske satsning, mener Peter Laugesen.

Oskar Koliander

Kultur
29. september 2021

Jeg har skrevet om samtidskunst i mange år, men måske ikke så meget om den nuværende samtids samtidskunst, der ligesom skal være samtidig på en anden måde, end kunst har skullet være samtidig på før. Måske er det på tide at kridte banen op, forsøge at se en sammenhæng mellem for 60 år siden eller 70 og nu, hvilket sådan set er den postmoderne periode. Det føles indimellem, som om fortiden ikke eksisterer, jo måske den fjernere indimellem, og helt klart den antikke som et spejlbillede af alt og intet.

Det er den nære fortid, der er væk. På en måde findes modernismen ikke, og hvorfor gør den ikke det? Rager det nogen? Sikkert ikke. Glem den. Op på hesten, pilgrim, fat tøjlerne, rid mod vest!

Rid til Korsør, og se udstilling!

Stederne

Kunstbibliotekar Jane Pedersen præsenterede den amerikanske maler Morris Louis i tidsskriftet ’Billedkunst’ nr. 1. 1967 på følgende måde:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her