Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

På Teater Momentum er publikum alene i salen og skal selv læse manus højt – og det virker!

Den nye sæson på Teater Momentum i Odense indledes med en forestilling, hvor publikum er alene i salen og selv skal læse manuskriptet højt. På mærkværdig vis bliver det en både stærk og underholdende oplevelse
Scenerummet hos Teater Momentum er helt tomt og fuldt oplyst. På hvert andet sæde ligger et udprintet manuskript indsat i en plastikmappe. Nogen egentlig forestilling starter aldrig. Efter lidt tøven er der én blandt publikum, der læser den første replik i manuskriptet højt.

Scenerummet hos Teater Momentum er helt tomt og fuldt oplyst. På hvert andet sæde ligger et udprintet manuskript indsat i en plastikmappe. Nogen egentlig forestilling starter aldrig. Efter lidt tøven er der én blandt publikum, der læser den første replik i manuskriptet højt.

Julie Darum

Kultur
27. september 2021

»Tilskuerne ser ned på scenen.«

Regibemærkningen står efter hver evig eneste replik i det manuskript, som udgør den forestilling, jeg er til. Forestilling er nok egentligt ikke det rigtige ord – det vender vi tilbage til – og desuden er der ikke rigtig nogen, der faktisk ser ned på scenen. Vi kigger alle sammen ned i manuskriptet. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er jo som en læseprøve, og det er vel i vor tid det mest spændende at tilegne sig: viden om, hvordan arbejde foregår. Ikke mindst kunstnerisk arbejde.

Skuespillerne er sparet væk. Det måtte jo ske.
Endnu et skridt mod det rene selvbetjeningssamfund.

/O