Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Peter Øvig Knudsen fortsætter de åbne, men uafrystelige samtaler med sig selv og psykiatrien

Peter Øvig Knudsens brug af sit eget liv og virke som en del af arkivmaterialet i sin granskning af psykiatrien i almindelighed og elektrochokket i særdeleshed er forbilledlig. I sin nye bog rummer han andres mareridt ved siden af sit eget mirakel
Peter Øvig Knudsen giver os endnu et afbalanceret og uafrysteligt indblik i psykiatrien, der åbner samtaler frem for at lukke dem.

Peter Øvig Knudsen giver os endnu et afbalanceret og uafrysteligt indblik i psykiatrien, der åbner samtaler frem for at lukke dem.

Jacob Nielsen

Kultur
10. september 2021

Grand mal. Smag lige på det udtryk. Det er, hvad der sker, når elektrokonvulsiv terapi – det, vi engang kaldte elektrochok – udløser et epileptisk anfald, og kroppen går i krampe. Ordene lyder på én gang frygtindgydende og nærmest poetiske. Det er, som om det med selve sin ordlyd rummer både sin forløsende styrke og potentielle tragedie. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her