Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Rolf Sparre Johanssons nye digte giver plads til det dumme og almindelige

’Lysets jord’ er digte sat i system, en jegcollage, en installation og et stærkt underspillet æstetisk statement
Lysets jord er Rolf Sparre Johanssons fjerde digtsamling.

Lysets jord er Rolf Sparre Johanssons fjerde digtsamling.

Sarah Marie Winther

Kultur
1. oktober 2021

Jeg har plantet mig i vindueskarmens sollys for at indfange min oplevelse af at læse Rolf Sparre Johanssons fjerde digtsamling Lysets jord. Titlen er et citat fra bogen: »de hårde mennesker, der overlevede vinteren, lad os plante dem i lysets jord«, der igen faktisk kan være et citat et andet sted fra, idet bogens afsluttende note fortæller, at den indeholder citater fra Tove Ditlevsens Erindringer: barndom, ungdom samt Virginia Woolfs to erindringsværker En forfatters dagbog og Et rids af fortiden, hvoraf det sidste udkom posthumt i 1976 (og i Karsten Sand Iversens danske oversættelse på Forlaget Virkelig i 2016) plus citater fra to Instagramprofiler, @lifenote0512 og @bloomsburyplants2018, der begge viser sig at være på japansk og indeholde dragende fotos af sukkulenter, kaktusser og andre nøjsomme potteplanter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her