Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Spike Lees nye dokumentarserie hylder New York, der har været så meget igennem siden 9/11

Spike Lees nye dokumentarfilmserie, ’NYC Epicenters 9/11→2021½’, er en frustrerende, rodet, smuk og fascinerende hyldest til byen New York, der har været så grueligt meget igennem: Fra terrorangrebene den 11. september 2001 til coronapandemien
Spike Lee sammen med Washington, DC’s, borgmester, Muriel Bowser, i instruktørens nye dokumentarfilmserie, ’NYC Epicenters 9/11→2021½’.

Spike Lee sammen med Washington, DC’s, borgmester, Muriel Bowser, i instruktørens nye dokumentarfilmserie, ’NYC Epicenters 9/11→2021½’.

HBO Nordic

Kultur
11. september 2021

Tredje afsnit af Spike Lees nye dokumentarfilmserie, NYC Epicenters 9/11→2021½, begynder med et fyldigt uddrag af Stanley Donen og Gene Kellys vidunderlige musical On the Town (Sømænd på vulkaner, 1949):

Tre raske matroser (Gene Kelly, Jules Munshin og Frank Sinatra) ankommer med deres skib til New York, og de har kun 24 timer til at opleve storbyen, som de indtager energisk og syngende af fuld hals.

»New York, New York, it’s a wonderful town!
The Bronx is up and the Battery’s down
The people ride in a hole in the ground
New York, New York, it’s a wonderful town!«

Det er en smittende hyldest til byen og et effektivt anslag til det afsnit af Spike Lees serie, der især handler om terrorangrebet på USA den 11. september 2001.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Er der ikke forlydender om at Spike Lee har redigeret serien og taget den værste kritik af myndighedernes rolle og håndtering ud af serien? Jeg mener at han fik alvorlig modvind hos the establishment og HBO - og måske måtte foretage et kommercielt valg.