Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Sturgill Simpson smører for tykt lag hillbilly på, mens Kacey Musgraves er mere pop end country

I sukrede ballader ser singer-songwriter Kacey Musgraves tilbage på sin skilsmisse. Sideløbende har countrymusikeren Sturgill Simpson fundet alle westernrekvisitterne frem på ’The Ballad of Dood and Juanita’
Sturgill Simpson og Kacey Musgraves. Hvor Sturgill Simpson ender med at smøre et for tykt lag hillbillytwang, bluegrassplimmer og gospelelementer ud over sin fortælling, er det derimod meget skrabet med countryæstetik på hans yngre kollega Kacey Musgraves’ nye album Star-Crossed, skriver Louise Rosengreen i denne dobbeltanmeldelse.

Sturgill Simpson og Kacey Musgraves. Hvor Sturgill Simpson ender med at smøre et for tykt lag hillbillytwang, bluegrassplimmer og gospelelementer ud over sin fortælling, er det derimod meget skrabet med countryæstetik på hans yngre kollega Kacey Musgraves’ nye album Star-Crossed, skriver Louise Rosengreen i denne dobbeltanmeldelse.

Paul R. Giunta og Tord Litleskare/Ritzau Scanpix

Kultur
15. september 2021

Det er med lyden af bragende kanonild, militære fløjt og et marcherende kor, at et af det nye årtusinds bedste bud på en moderne outlaw, Sturgill Simpson, åbner sit syvende album. The Ballad of Dood and Juanita er, som titlen indikerer, ti sange, der tilsammen udgør en 28-minutters kærlighedsballade. Det er en kort konceptplade, en dramatisk hævnfortælling, næsten en form for hørespil iført et musikalsk kostume, hvis historie Simpson har henlagt til tiden under Den Amerikanske Borgerkrig og til sin egen – og bluegrassmusikkens – hjemstavn Kentucky.

I prologen præsenterer den 43-årige amerikanske sangskriver sin fortællings to hovedkarakterer Dood og Juanita med kontrastfulde fuglemetaforer og anslår de gammelagtige kønsrollemønstre: »Oh Dood was an eagle and Juanita was his dove/ He was a mighty mountain man, she was his one true love«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her