Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Tine Høegs dramatisering af ’Tour de chambre’ fungerer. Og den fungerer virkelig godt

Forfatter Tine Høeg står selv bag dramatiseringen af sin roman ’Tour de chambre’, som i Sigrid Strøm Reibos iscenesættelse i Skuespilhuset er en energisk, helstøbt forestilling, der som en naturkraft trækker publikum ind i sit univers
Anna Bruus Christensen som Asta og Mathias Skov Rahbæk som August i ’Tour de Chambre’.

Anna Bruus Christensen som Asta og Mathias Skov Rahbæk som August i ’Tour de Chambre’.

Camilla Winther/ Det Kongelige Teater

Kultur
25. september 2021

Tour de chambre er Astas historie. Den foregår delvist i nutiden, hvor hun kæmper med manus til sin nye roman om en polsk portrætkunstner fra 1960’erne og plejer sit tætte forhold til bedsteveninden Mai. En invitation til en mindehøjtidelighed for Mais kæreste August, der døde for ti år siden, sætter gang i Astas undertrykte følelser og erindringer. I korte erindringsglimt tager vi med hende tilbage til kollegietiden før Augusts død og følger hendes kamp mod den spirende forelskede i venindens kæreste, hendes fascination af kunst og egen drøm om at skrive, og hendes hidtil uforløste sorg over Augusts død.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her