Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Christina Selden leverer modig og morsomt teater om at føle sig som en nålepude for kemoen

Skuespilleren Christina Selden står og smiler i den barske og overraskende muntre monolog ’Hvorfor mig?’ om at få kræft – og om at gå gennem en ufattelig rå behandling for at blive rask
Christina Selden smiler, mens hun spiller hovedrollen i sin egen, usentimentale rædselsberetning om at blive ramt af kræft i forestillingen ’Hvorfor mig?’ på Teater V.

Christina Selden smiler, mens hun spiller hovedrollen i sin egen, usentimentale rædselsberetning om at blive ramt af kræft i forestillingen ’Hvorfor mig?’ på Teater V.

Kim Wendt

Kultur
21. oktober 2021

»Lægen kigger på skærmen. Hun får øje på knuden. Den smutter fra hende. Hun kigger på skærmen. Jeg ser på hende. Hun tager en kanyle og stikker ind i mit bryst. Jeg mærker bare smerten og det varme blod, der løber ned langs siden.«

Skuespilleren Christina Selden siger ordene helt stille og roligt i den modige monolog Hvorfor mig? på Teater V i Valby. Først bagefter dukker hendes chok op. Hun holder op med at tale. Ansigtet stivner. Og så lader hun sin krop udtrykke rædslen, da hun får diagnosen: Brystkræft.

Hun bøjer sig forover i en blanding af kvalme og benægtelse. Hun glider ned på gulvet, og så flyder der et skrig ud af hende. Et skingert, blafrende »Neeeeejjjjjjj!!!« Det ulykkelige brøl går gennem marv og ben på os tilskuere. For vi har mærket dødssuget i hendes beretning, og nogle af os kan genkende fornemmelsen: Følelsen af frit fald og af at være blevet forrådt af kroppen på grund af nogle cancerceller et sted.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her