Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Elton John skyder med spredehagl på nyt festalbum. Og langt oftest rammes der plet

Under coronakrisen har Elton John skabt en serie af samarbejder i øst, men især vest og på tværs af generationer. Det har resulteret i ’The Lockdown Sessions’ med gæster som Stevie Wonder, Stevie Nicks og stjernerappere som Nicki Minaj og Lil Nas X. En virkelig vital udgivelse, der er et godt argument for at skyde med spredehagl
Kultur
26. oktober 2021
»Et overstadigt værk, hvor hovedpersonen – også – genbesøger sit yngre jeg fra en ældre position.« skriver Ralf Christensen om Elton Johns nye album.

»Et overstadigt værk, hvor hovedpersonen – også – genbesøger sit yngre jeg fra en ældre position.« skriver Ralf Christensen om Elton Johns nye album.

Universal Music

Som vi ved fra biografier og fra den af hovedpersonen sanktionerede, biografiske film Rocketman, så var den unge Elton John utrolig glad for kokain. Alt for glad.

Det er således svært at høre klassikeren »Rocket Man« uden at høre den som en cokehymne. Bevares, det er en tekst om ensomhed og rumfart, men linjerne »I’m gonna be high as a kite, by then« er svær ikke at tolke som ord skrevet af Elton Johns faste tekstforfatter Bernie Taupin til en mand med næsen dybt i det hvide pulvers plovfure.

Jeg bringer det på bane, fordi Elton John synes at være på et nyt – dog uendeligt meget sundere – high i disse dage på sit spritnye album The Lockdown Sessions.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her