Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Det er et eventyr! Hverken komedie eller tragedie. Statsministeren fortæller eventyr

Folketinget åbner igen, og statsminister Mette Frederiksen fortæller eventyr. Hun tager de mindste op på skødet og sætter resten i en rundkreds. Forfatteren Lars Frost anmelder statsministerens åbningstale
Lars Frost anmelder Mette Frederiksens tale i forbindelse med Folketingets åbning første tirsdag i oktober.

Lars Frost anmelder Mette Frederiksens tale i forbindelse med Folketingets åbning første tirsdag i oktober.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kultur
8. oktober 2021

08:00: Det er helt sikkert teater. Eller måske er det tv-drama.

Hvad er genren? Tragedie? Eller komedie?

Det er en af de helt store, dyre produktioner. Kulisserne er monumentale. Christiansborg – en af de allermest fejlproportionerede bygninger i det københavnske bybillede. Og så fremmedartet. Ikke indbydende. Ikke inkluderende. Ikke på nogen måde. Et sted, ondskaben bor i en gotisk roman. En stor, grå kolos, skrækindjagende under tunge, grå skyer her til morgen.

Dramaet starter tidligt. På Folketingets hjemmeside kan man læse, at billetter til åbningen uddeles på dagen efter først til mølle-princippet. Ikke særlig demokratisk, tænker man måske først. Men så tænker man måske alligevel: Eller er det netop meget demokratisk? Man er kommet i tvivl om, hvad demokrati er?

Så jeg er kommet tidligt. Og der er ingen kø, ingen borgere i soveposer, ingen teltlejr uden for indgangen. Ingen er endnu gået forgæves. Man ringer på og får sin billet.

 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Mange tak til Lars Frost for en fin lille rundvisning på Borgen under overvågning af de kampklare tropper fra politiet, samt fornøjelige betragtninger af Salen og anmeldelse af statsministerens åbningstale.

Det må gerne gentage sig med flere anmeldelser fra skribentens hånd, eller bare noget andet på skrift.

For det var sjovt ;-)

Kamilla Löfström, erik pedersen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar