Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Forrygende ’Succession’ er både det mest nervepirrende og mest tåkrummende tv-drama lige nu

Tredje sæson af den satiriske dramaserie ’Succession’ sprudler af pervers rigdom, misbrugt magt og grumsede følelser. Samfundskritik og situationskomik går op i en højere enhed i skildringen af det amerikanske samfunds rigeste promille
Tredje sæson tager over, hvor sønnen Kendall i sidste sæson stak en kniv i familiefirmaet – og i sin far.

Tredje sæson tager over, hvor sønnen Kendall i sidste sæson stak en kniv i familiefirmaet – og i sin far.

David M. Benett

Kultur
22. oktober 2021

En tyrannisk patriark ved navn Logan Roy, der har brugt sit liv på at opbygge et indbringende og magtfuldt medie- og underholdningsimperium, begynder i en alder af 80 år at vise svaghedstegn (i form af et hjerteanfald, der nær slår ham ihjel).

Han beslutter derfor at udnævne sin efterfølger, der skal overtage Waystar Royco, som familievirksomheden hedder, enten blandt sine børn eller sine mest betroede medarbejdere. En magtkamp opstår. I kampens hede hvirvles alskens barndomstraumer og firmahemmeligheder op med fornyet aktualitet.

Det var udgangspunktet for første sæson af en af tidens allerbedste serier, Succession, der kom i 2018. Det kommende tronskifte var også grundkonflikten, da næste sæson kom året efter.

Anerkendelseshunger

I tredje sæson, der netop er begyndt på HBO Nordic, er Waystar Royco mere end almindeligt truet, men det er stadig den samme CEO-titel, Logans tre yngste børn, der alle er i 30’erne, længes efter. Den ældste søn, der aldrig har arbejdet en dag i sit liv, går efter at blive præsident i USA i stedet. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Børge Jacobsen

Hvis man skiftede jetflyveren ud med en brugt Skoda, helikopteren med en cykel og 500 fods yachten med en robåd med påhængsmotor, så var der intet andet tilbage end en almindelig familie.

Nøøøj, det' for børn!