Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Med klubmusik og tusindårgamle digte ærer Fatima Al Qadiri femininiteten som den ultimative urkraft

Under et slør af mørk mystik forener Fatima Al Qadiri det dybsindige og det babede på sit nye, elektroniske album ’Medieval Femme’
»Fatima Al Qadiri har skabt et orkanøje af et krydsfelt mellem islamisk musiktradition og moderne klubkultur,« skriver Sophia Handler.

»Fatima Al Qadiri har skabt et orkanøje af et krydsfelt mellem islamisk musiktradition og moderne klubkultur,« skriver Sophia Handler.

Hyperdub

Kultur
4. oktober 2021

En medieval femme er en middelalder-babe, en It Girl fra den mørkeste tid i verdenshistorien (måske bortset fra lige p.t.). En kvinde, der levede helt anderledes og havde helt andre rettigheder, end vi har i dag – men som også, fuldstændig som os, udfoldede sig kreativt, drømte, følte, begærede og havde ambitioner. Det ærer kunstner og musiker Fatima Al Qadri på sit tredje studiealbum, Medieval Femme.

Til albummet har Fatima Al Qadiri produceret musik med inspiration fra digte, som blev skrevet af arabiske kvinder i den klassiske periode. Det er blevet til ti elektroniske numre, som under et slør af mystik forener det dybsindige og det babede i et vidunderligt rummeligt og søsterligt fællesskab på tværs af tid, sted, trosretninger og biologiske køn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her