Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Kyllingeben og knapper i svælget skal vise, hvordan vi er forbundet til verden omkring os

Videnskab og kunst vises side om side på ny museal udstilling ’Verden er i dig’ på Kunsthal Charlottenborg, der favner alt fra tidens påvirkning af vores krop til lorts påvirkning af vores sind. Det føles lidt som at gå i teatret, og kunsten får kun en birolle

’Baum and Leahy, Cometabolise: A Holobiont Dinner’ fra 2021 er en af værkerne på udstillingen ’Verden er i dig’ på Kunsthal Charlottenborg, der vil gøre op med den gamle forståelse og vise os, hvor fundamentalt vi hænger sammen med resten af verden – fra usynlige bakterier til kosmiske kræfter.

David Stjernholm

Kultur
19. oktober 2021

De fleste mennesker forstår, at det, vi indtager fra mad, alkohol til medicin, påvirker os. Men vi har haft sværere ved at fatte, hvor grundlæggende vi hele tiden er i udveksling med vores omgivelser. At vi er del af samme kredsløb fik mange af os en større forståelse for under pandemien, men det ligger stadig dybt i den vestlige kultur, at vi mennesker er noget fundamentalt andet end resten af naturen.

Verden er i dig vil gerne gøre op med den gamle forståelse og vise os, hvor fundamentalt vi hænger sammen med resten af verden – fra usynlige bakterier til kosmiske kræfter. Den storstilede udstilling er skabt af Medicinsk Museion, der til lejligheden er rykket ind på Kunsthal Charlottenborg. En usædvanlig konstellation, som jeg har store forventninger til, for udstillingen inddrager både kulturhistorie, videnskab og kunst i fortællingen om, hvor grundlæggende vi påvirkes af verden omkring os.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bjarne Toft Sørensen

En kommentar til:

"Hvis det havde været på et metaniveau, altså hvor museet aktivt valgte at lade sin egen kulisse blive emne for undersøgelse, havde det været utroligt spændende,---.

Det kan jeg kun være enig i.

Det havde tilsvarende været utroligt spændende, hvis kunstkritikeren, som en del af anmeldelsen, havde forholdt sig til sine egne funktioner som såvel anmelder af den pågældende udstilling i Information som underviser i Teori 1 på Billedkunstskolerne, hvor hun forpligter sig på netop at lade undervisningen gå i dialog med den anmeldte udstilling.

Specielt på baggrund af, at Kunsthal Charlottenborg og Billedkunstskolerne er en del af den samme organisation.