Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Lige nu er Norge nordisk mester i tv-serier. Her er fire seværdige af slagsen

Siden den gigantiske succes med ’Skam’ har NRK satset hårdt på genren, og den generelle interesse for, hvad der kan vrides ud af den norske talentmasse, er øget. Det kan ses. Vi anmelder her fire gode nyere norske tv-serier
Lykkeland skildrer gennem otte afsnit den sydnorske kystbys forvandling fra en hensygnende fiskerby præget af puritansk kristendom til Norges oliehovedstad, som den opleves af en gruppe unge mennesker.

Lykkeland skildrer gennem otte afsnit den sydnorske kystbys forvandling fra en hensygnende fiskerby præget af puritansk kristendom til Norges oliehovedstad, som den opleves af en gruppe unge mennesker.

Ritzau/Scanpix

Kultur
5. oktober 2021

Siden en vis internetbaseret, NRK-produceret ungdomsserie om gymnasieelever fra Oslo, der skulle lære at kapere deres egne følelser, kom ud i 2015, har norske tv-serier været noget, man holdt øje med langt uden for det fjeld- og olierige lands grænser. Ifølge Politiken har Norges public service-station NRK næsten fordoblet sit dramabudget siden 2016, så der i dag produceres levende billeder for over 300 millioner kroner for ikke at blive agterudsejlet af de internationale (ofte amerikanskejede) streamingtjenester. Andre producenter investerer også i norsk tv-dramatik, og det kan ses på mængden af kvalitetsserier, der også kan ses i Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

dorte eggersen

Jeg har lige set en anden fed norsk serie på Netflix: "Oliefonden". Kan anbefales!