Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Mogens Dahl Koncertsal genopstod med en stor norsk-dansk festival

Collage Festivalen i Mogens Dahl Koncertsal forløb delvist som en gedigen norsk musikeksport. Trompetisten Tine Thing Helseth og pianisten Leif Ove Andsnes var blandt de etablerede navne, men flokken af unge musikere vidnede om, at nordmændene arbejder med en misundelsesværdig offensiv talentudvikling
Collage Festival viste, at ideen med at samle nordiske musikere er aldeles vigtig for bevidstgørelsen af et dybere kendskab til vore forskellige musikkulturer, og sandelig også for formidlingen af en bedre skandinavisk sprogforståelse.

Collage Festival viste, at ideen med at samle nordiske musikere er aldeles vigtig for bevidstgørelsen af et dybere kendskab til vore forskellige musikkulturer, og sandelig også for formidlingen af en bedre skandinavisk sprogforståelse.

Joakim Züger

Kultur
6. oktober 2021

Da coronapandemien rasede, fulgte den ene nedlukning efter den anden i kulturlivet. Også Mogens Dahl Koncertsal på Islands Brygge i København blev banket helt i knæ, og det forlød, at institutionen ikke ville kunne rejse sig igen. Men det er sket. I den forløbne weekend har koncertstedet været arrangør af og forum for den norsk-danske Collage Festival, og ovenikøbet var fredagens aftenkoncert en indvielse af endnu en koncertsal.

Det må siges at være en offensiv genopstandelse, og i det trykte festivalprogram kunne man konstatere, at der står en betydelig fondsstøtte bag festivalen og formodentlig den kommende koncertvirksomhed som sådan.

Collage Festival kom i stand ved et samarbejde med Bergen Festspillene, der stod norsk-dansk i overskriften, og hovedparten blandt de medvirkende var norske. Der har længe været store talenter på vej i landet højt mod nord, først i 1990’erne talte alle om pianisten Leif Ove Andsnes, og han var på en vis måde festivalens ankermand med en række yngre landsmænd omkring sig på Islands Brygge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her