Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Morten Papes nye roman sætter fokus på ondskab og dem, der lukker øjnene for den

Pape har en evne til at konfrontere det grumme og uhyggelige i livet, om det så er i et parcelhuskvarter på Amager eller i en flygtningelejr i Afrika

På den ene side har vi i Morten Papes ’I ruiner’ løgnen om den lykkelige familie og på den anden side løgnen om humanismen i det globale system.

Stine Bidstrup

Kultur
8. oktober 2021

Hvilken sammenhæng findes der mellem folkemordet i Rwanda i 1994 og Amagerbankens krak i 2011? Ingen, vil de fleste vel mene, men under og efter læsningen af Morten Papes roman I ruiner – tredje bind i hans serie fra »Lorteøen« – er man knap så sikker.

Forfatteren har, hvad myrderierne angår, bevæget sig de tusinder af kilometer sydpå til Østafrika og, hvad bankskandalen angår, begivet sig fra Urbanplanen og Amagerbrogade, skuepladserne for hans to første bøger, langs Kongelundsvej til Ugandavej, ud til det flade parcelhuskvarter, der engang stod for villa, vovse og Volvo. Samtidig er han flyttet ind i en kvindelig jegfortæller, som han har udstyret med et levende, rigt varieret sprog samt en sund, pragmatisk, jordforbunden retfærdighedssans ikke ganske ulig hans egen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her