Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Netflix-serien ’Squid Game’ er kulørt og blodig underholdning og brillant samfundssatire

Gældsplagede mennesker kæmper til døden – og om en enorm pengepræmie – i Netflix-serien ’Squid Game’, der ligesom mange andre film og serier fra Sydkorea på én gang er effektiv underholdning og bidsk dissektion af et hierarkisk samfund og af den menneskelige natur
Dybt forgældede Seong Gi-hun (forrest til højre, Lee Jung-jae) får i ’Squid Game’ mulighed for at vinde den helt store præmie ved at deltage i et mystisk spil. Spillet viser sig dog at være en brutal kamp for livet. 

Dybt forgældede Seong Gi-hun (forrest til højre, Lee Jung-jae) får i ’Squid Game’ mulighed for at vinde den helt store præmie ved at deltage i et mystisk spil. Spillet viser sig dog at være en brutal kamp for livet. 

Netflix

Kultur
15. oktober 2021

Det sydkoreanske samfund er et klassedelt samfund, hvor rig og fattig kun sjældent har med hinanden at gøre. Det fortalte mesterinstruktøren Bong Joon-ho sidste år i et interview med Politiken om sin Cannes- og oscarvinder, Parasite

»De to yderpunkter i samfundet holdes adskilt, alene hvad angår den fysiske afstand. Det er ligesom førsteklasse og økonomiklasse på flyene. På restauranterne er man adskilt – og på arbejdspladsen. Rig og fattig sidder simpelthen hver for sig.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Børge Jacobsen

Og jo. Den er voldelig. Voldelig som kun kapitalismen kan være det, hvor mennesker er klar til at gøre ALT for penge. ALT. Her får du kapitalismens og konkurrencesamfundets voldelighed bagside direkte ind i stuen. En vold, som mange mennesker i verden må leve med i deres dagligdag mere eller mindre i en eller anden form.

Kapitalisme er krig.

Lili Kress, Klaus Schwab, Jacob Johansen, Alvin Jensen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Kenneth Krabat

Jeg opretholder en liste over serier, jeg har set.

I går skrev jeg om "Squid game":

Squid Game (2021, 9 eps, Korean) (This is a sick series. Thought out by perverted minds. And an example of the dark side of the world in symbolic form: We all want to stay alive. And here are our loser warriors, fighting a losing game, and winning.) (Nobody needs to see this. Nobody, who is an all loving person in total control of his or her own place in the world. All, who are not, root for your underdogs. But not like this. ) (It does NOT appear to be anything but a look into the instrumentations of a sadistic collective mind of moneymen and playwrites having learned the lessons of an inhumane repressive society to the fullest (Korea), stereotyping fucking everyone failing the smorgasbord of capitalism and thus attempting to rise to success through unopposed moral shortcomings (the serie's game) and personal low self esteem (spending other people’s money) for the purpose of speaking to humans of the world, who have given up. Have you given up? Have I? The borders of reason are being moved here. Korea is infecting the rest of the world with their passive aggression and emotional suicide. And Netflix is in it for the numbers. Give love, give peace, give hope, give the future a chance, don’t watch this perversion, say no. Better look at the world around you. Attempt to see all of the beauty for yourself. Even in those you find weak. Even in your own “weakness”. Don’t watch it. You cannot unsee the darkness that made this.)

https://krabat.menneske.dk/kkblog/2010/09/10/science-fiction-tv-series-h...

Ete Forchhammer og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Kedelig afslutning, Kun meget få orientalske kunstnere og postmodernister har læst Aristoteles' poetikken og forstået vigtigheden af de grundbegreber som opregnes der. Se https://da.wikipedia.org/wiki/Poetikken
Alternativt kunne kunstneren så fordybe sig i andet end de cirkulære og sekventielle problemer og prøve at komme væk fra dem. Men som i Squid Game lykkes det aldrig at komme dertil. Handlingen og kunstnerne er fanget i det buddhisterne kalder for livets hjul, men viser på pervers nihilistisk vis ingen alternativer.

Maja Hechmann Find

Der er faktisk kun 100 mil won pr spiller i stedet for en milliard:)