Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Poul Behrendt dissekerer Knausgård fra Min kamp til Morgenstjernen

Vil man have indsigt i biografi, kompositionsprincipper og formelle forhold hos Karl Ove Knausgård, skal man læse Poul Behrendts veloplagte og detektivisk skarpe dissekeringer
Karl Ove Knausgårds forfatterskab er i fokus i Poul Behrendts nye bog »Midnatssolen på Dramaten. Dobbeltkontrakten 2020 hos Karl Ove Knausgård«.

Karl Ove Knausgårds forfatterskab er i fokus i Poul Behrendts nye bog »Midnatssolen på Dramaten. Dobbeltkontrakten 2020 hos Karl Ove Knausgård«.

Edmond Terakopian

Kultur
8. oktober 2021

Den største revolution i litteraturen de seneste årtier er den totale sprængning af de store sandheder om kunsten, der har været dominerende siden romantikken: Et kunstværk hviler i sig selv, der er en skarp grænse mellem fiktion og virkelighed, og en forfatter må for guds skyld ikke skrive direkte om sit eget liv. Det har været ikke mindst modernismens sandheder og sandheder i det 20. århundredes litteraturteori. Men det er disse sandheder, megen kunst henimod og i det 21. århundrede sprænger i luften, og den største bombe ind igennem sandhedernes rude er Knausgårds 3.600 siders seksbindsværk om sit eget liv, som er oversat til knap 40 sprog. »En Ibsen eller Hamsun går rundt iblandt os,« lød det i denne avis for få år siden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her