Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Selvfølgelig kan Gro fra ’Julefeber’ også danse ballet

’Dansefeber’ er blevet en fin og opbyggelig børneballet inspireret af DR’s julekalender ’Julefeber’. Med den lille Gro – Selma Sol – som fænomenal barnestjerne
Skønheden lokker fodbolddrengen med ind i balletbørnenes univers i ’Dansefeber’ på Det Kongelige Teater. Selma Sol í Dali Pape er fortryllende god som balletnissen med sin egen huedans i ’Dansefeber’ på Gamle Scene.

Skønheden lokker fodbolddrengen med ind i balletbørnenes univers i ’Dansefeber’ på Det Kongelige Teater. Selma Sol í Dali Pape er fortryllende god som balletnissen med sin egen huedans i ’Dansefeber’ på Gamle Scene.

Henrik Stenberg

Kultur
16. oktober 2021

Det var ikke mindst den lille Gro med de tindrende øjne, der fik seerne til at følge DR’s julekalender Julefeber sidste år. For skuespilleren Selma Sol í Dali Pape var så vildt charmerende i rollen som lillesøsteren, der lyste af forståelse for både kærlige nisser og vildfarne voksne, at man måtte følge med afsnit efter afsnit, hvor hun som barnestjerne blæste seerne bagover med sit talent.

Det er denne Gro, altså Selma Sol, der nu også har hovedrollen i Det Kongelige Teaters børneballet Dansefeber. Den unge koreograf Tobias Praetorius har sammen med Julefebers forfatter Mette Eike Neerlin skabt en dansefortælling over fodbolddrengen Arthur, der møder nogle balletdansere – og nissepigen Gro – og som finder ud af, at han faktisk har mere lyst til at danse end til at spille fodbold. Også selv om de andre på fodboldholdet først slet ikke kan forstå det.

Det er en sjov og opbyggelig forestilling, som de to har skabt sammen til Gamle Scenes vilde rum af guld og hemmeligheder – og så visuelt flot som den mest tjekkede voksenforestilling på nationalscenen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her