Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

’Strega’ er den slags bog, der kan få ensomme teenagepiger til at farve håret sort og lægge tung eyeliner

En gruppe unge piger hensygner på et mennesketomt bjerghotel – indtil en aften, hvor en af dem forsvinder. Den Nordisk Råds Litteraturpris-indstillede ’Strega’ er et mørkt eventyr om dødsdrift og pigesind
Johanne Lykke Holm er en dansk-svensk forfatter, bosat i Malmø.

Johanne Lykke Holm er en dansk-svensk forfatter, bosat i Malmø.

Anders Hansson

Kultur
22. oktober 2021

Den dansk-svenske forfatter Johanne Lykke Holms (født 1987) roman Strega er en af den slags bøger, der kan få ensomme teenagepiger til at farve håret sort, lægge tung eyeliner og læse romantiske digte om døden.

Men den er også nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, og det man godt forstå; for der er noget i dette mørke eventyr, hvor alle sorger tages på forhånd, der føles særligt klarsynet. Den vrænger fra start af enhver klassisk idé om det gode liv.

Strega er navnet på en fiktiv bjergby, hvor en gruppe af ni unge kvinder indlogeres på Hotel Olympic som sæsonarbejdere.

Hotellet er et slags omvendt trolddomsbjerg: Det ligger kuet i en dal, og dets nærmeste naboer er en mine og et nonnekloster. En ustabil svævebane er eneste forbindelse ud fra stedet, der er omkranset af kolde skove, tæt tåge og blanke søer. Hotellet er faldefærdigt, den røde facade falmer mod lyserød, og kun planterne i urtebedet synes at leve.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Michael Slotsted

"Den svenske forfatter Johanne Lykke Holms (født 1987)"

Hvorfor er det vigtigt at høre, hvornår hen er født?

Veldrejet og inspirerende anmeldelse.