Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

’The Sparks Brothers’ fejrer bandet Sparks’ kulørte fantasi og billedskabende musik

Edgar Wrights dokumentarfilm ’The Sparks Brothers’ fortæller fængende om to særegne brødre, Ron og Russell Mael, og deres popband, Sparks, som gennem 50 år har insisteret på hele tiden at gå nye veje
I Edgar Wrights ’The Sparks Brothers’ er man i vidunderligt selskab med brødrene Ron og Russell Mael, der er henholdsvis 76 og 73 år gamle og fulde af energi og kreativitet.

I Edgar Wrights ’The Sparks Brothers’ er man i vidunderligt selskab med brødrene Ron og Russell Mael, der er henholdsvis 76 og 73 år gamle og fulde af energi og kreativitet.

Universal Pictures

Kultur
21. oktober 2021

»Hvis man ikke kan lide det, er vi ligeglade.«

Sådan siger en af Mael-brødrene i The Sparks Brothers, britiske Edgar Wrights dokumentarfilm om de amerikanske brødres popband, Sparks. Og det er vel næsten den bedste måde at beskrive bandet og deres musik på: Sparks har altid gjort lige præcis, hvad de legesyge brødre selv havde lyst til, uagtet hvilke problemer det så end gav dem med kritikere, publikum og pladesalg.

Af samme grund har Sparks også oplevet flere op- og nedture, pludselige succeser og markante fiaskoer – ikke kunstnerisk, men økonomisk og publikumsmæssigt – end de fleste andre bands. Sparks har gennemgået utallige inkarnationer og har ofte enten været forud for deres tid eller været helt tidløs, hvorfor det har haft en kæmpe indflydelse på andre musikere og bands. Det er det band, som andre store bands taler om, når de taler om inspirationskilder, som det bliver sagt på et tidspunkt i Wrights film.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her