Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

En af tysk litteraturs mærkværdigste skikkelser fejres i ny bog

Ambitiøs og lødig bogudgivelse samler digte, breve og filosofiske skrifter af digter Friedrich Hölderlin
Kultur
15. oktober 2021
For digteren og tænkeren Friedrich Hölderlin befandt det europæiske menneske sig i slutningen af 1700-tallet og i begyndelsen af 1800-tallet i en slags ’helligt kaos’, som varslede en kæmpemæssig forandring af livsvilkårene og tænkningen.

For digteren og tænkeren Friedrich Hölderlin befandt det europæiske menneske sig i slutningen af 1700-tallet og i begyndelsen af 1800-tallet i en slags ’helligt kaos’, som varslede en kæmpemæssig forandring af livsvilkårene og tænkningen.

Album / Fine Art Images

Ligesom Beethoven burde digteren og tænkeren Friedrich Hölderlin (1770-1843) have været fejret med fester, seminarer og taler i anledning af 250-året for sin fødsel. Men hvad der var planlagt, blev på grund af corona aflyst eller afviklet i stilhed. Derfor er der grund til at slå på tromme for en fin, fagligt fortjenstfuld udgivelse, hvormed forlaget Wunderbuch i slutningen af jubilæumsåret søgte at samle ny opmærksomhed om hans på alle måder egenartede skikkelse via oversættelser af digte, småskrifter og breve.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her