Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ude i en skov sidder et metalband på 20. år og udsender mørke metalmesser

Wolves in the Throne Room er en af de største eksponenter for økofilosofi i black metal. Deres stemningsfyldte metalmesser fra skovens mørke er efter 20 år stadigvæk et godt soundtrack til det frustrerede skrig over menneskets vold mod naturen
Allerede på åbningsnummeret »Mountain Magick« hvæses der med dyriske vokaler om at rejse hinsides menneskets grænse, og sangen kulminerer i et ønske om ikke blot at smelte sammen med det dyriske, men at lade sig opløse helt i det mineralske, mens det lange hår forvandles til svampetråde.

Allerede på åbningsnummeret »Mountain Magick« hvæses der med dyriske vokaler om at rejse hinsides menneskets grænse, og sangen kulminerer i et ønske om ikke blot at smelte sammen med det dyriske, men at lade sig opløse helt i det mineralske, mens det lange hår forvandles til svampetråde.

PR

Kultur
29. oktober 2021

En ulv er aldrig bare en ulv. Man behøver ikke at gå længere end til debatten – for ikke at sige kampen – om den danske ulv for at konstatere dette. Her kan ikke siges mange sætninger, før man har trukket fløjene hårdt op mellem land og by, landmænd og økohippier, folk, der hylder ulvens genkomst i den danske natur, og folk, der tilskynder til skånsesløs jagt på dyret.

Ulven er på den måde et dyr, der synliggør grænser og konflikter i forholdet mellem mennesket og den omgivende natur. Og kradser man lidt mere i overfladen, åbner ulven som figur også op til et enormt rum af myter, sagn og eventyr.

Det er tvivlsomt, at de amerikanske Weaver-brødre har fulgt med i den danske ulvedebat, men hvis de havde gjort det, er der ingen tvivl om, hvilken side de ville stille sig på. Navnet på det band, de sammen grundlagde i 2003, siger næsten det hele: Wolves in the Throne Room. Al magt til ulvene!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her