Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Ungdomstegneserie om spiseforstyrrelse er et safe space, som kunne bruge mere kant

Raina Telgemeier skildrer ligefremt og besnærende effektivt sin egen angstfulde ungdom med en fintfølende sans for de konflikter, spændinger og åbninger, der opstår mellem unge mennesker i tegneserien ’Kvalme’, som endelig er oversat til dansk
Kultur
29. oktober 2021
Raina Telgemeier skildrer ligefremt og besnærende effektivt sin egen angstfulde ungdom med en fintfølende sans for de konflikter, spændinger og åbninger, der opstår mellem unge mennesker i tegneserien ’Kvalme’, som endelig er oversat til dansk

Forlaget Cobolt

Raina Telgemeier er en af de mest succesrige tegneserieskabere i verden lige nu. Hun har nærmest egenhændigt skabt en ny mainstream inden for amerikansk tegneserie ved at finde et bredt publikum på young adult-markedet. Hendes bøger har solgt i små 14 millioner eksemplarer over de sidste ti år og har løbende toppet bestsellerlisterne. Nu er hun endelig tilgængelig på dansk.

Kvalme viser hvorfor. Hun tapper i ren form sine oplevelser som ung og videregiver dem i eminent genkendelig, legende let fortalt form. Bogen udkom på originalsproget under titlen Guts forrige år og er den tredje i en selvbiografisk trilogi, der også omfatter Smile (2014) og Sisters (2015), som man må formode også er under forberedelse på dansk. Sidenhen kan man forestille sig, at hendes fiktioner Drama (2012) og Ghosts (2016) også kunne blive aktuelle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her