Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Bent Sørensen og Robert Schumann forenet i åndsbeslægtede storværker

Katrine Gislinge var solist i uropførelsen af ægtemandens tredje klaverkoncert, og Copenhagen Phil spillede den med urette kasserede originalversion af Schumanns fjerde symfoni. En perspektivrig begivenhed i Konservatoriets Koncertsal, som blev kompetent og engageret styret af den finske dirigent John Storgårds
Ægteparret Katrine Gislinge og Bent Sørensen – her fotograferet i 2018.

Ægteparret Katrine Gislinge og Bent Sørensen – her fotograferet i 2018.

Mads Nissen

Kultur
16. november 2021

At sammensætte et koncertprogram med værker af ægteparret Clara og Robert Schumann omkring en uropførelse af en klaverkoncert af Bent Sørensen, tilegnet og fremført af hans hustru Katrine Gislinge, er en indlysende og perspektivrig idé. Dels forekommer der at være et åndsbeslægtet bånd mellem Bent Sørensen og Robert Schumann, som går på en ekstrem følsomhed i arbejdet med den musikalske fantasis åbne form. Og dels kunne og kan den kreative proces hos begge komponister være særdeles afhængig af inspirationen fra de to pianisthustruer. Sådanne sammentræf på flere århundreders afstand møder man sjældent, og det var godt tænkt at lade fællesskabet svæve over Sørensens Klaverkoncert nr. 3 og Schumanns Symfoni nr. 4.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her