Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Blussende teaterdebat om Danmarks deltagelse i Irakkrigen

Teaterforestillingen ’Den retfærdige kriger’ undersøger Danmarks grunde til at gå ind i Irakkrigen. Researchen bag forestillingen er stærk, men det prisværdige dokudrama mangler dramatisk spænding
Historiske fotos af Anders Fogh Rasmussen omslutter de tre veloplagte skuespillere på scenen, mens fortielserne omkring vedtagelsen af krigen i Irak tales frem i replikkerne i ’Den retfærdige kriger’ på Grob.

Historiske fotos af Anders Fogh Rasmussen omslutter de tre veloplagte skuespillere på scenen, mens fortielserne omkring vedtagelsen af krigen i Irak tales frem i replikkerne i ’Den retfærdige kriger’ på Grob.

Emilia Therese

Kultur
16. november 2021

’Projekt Glemmebogen’ er titlen på Ina-Miriam Rosenbaums og Off Off/Teaterproduktions prisværdige og vigtige teaterprojekt om tre af Danmarks største skandaler i nyere tid: Helle Thornings skattesag (Skattesagens helte), salget af Dong (CoryDong) og nu altså forestillingen om Irakkrigen (Den retfærdige kriger). Trilogiens sidste del blev udskudt af coronaen, men opstod som nytolket filmversion i foråret. Og nu spilles den så omsider live for et politisk spørgelystent publikum på Teater Grob. Som tiltrængt debatteater.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her