Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Elin Persson fortjener fuldt ud Nordisk Råds pris for sin kunstneriske roman om flygtningekrisen

’De afghanske sønner’ er en nøgtern registrering af tre uledsagede flygtningebørns venten på at få svar på deres asylansøgninger på et asylcenter i Sverige. Og så stiller den spørgsmål som: Hvordan er det muligt at hjælpe et andet menneske? Er det muligt?
Læs Elin Perssons roman og find nogen at tale med den om. For den er vigtig.

Læs Elin Perssons roman og find nogen at tale med den om. For den er vigtig.

Caroline Andersson Renaud

Kultur
5. november 2021

De afghanska sönarna af den svenske debutant og socialantropolog Elin Persson (født 1992) modtog i tirsdags Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2021. Det er en god anledning til at spørge til, hvad det er for en bog.

Romanen findes allerede på dansk, og der er egentlig ingen grund til at kategorisere den som ungdomsbog og dermed målgruppelitteratur, for Elin Persson har helt enkelt skrevet en roman til tiden og til alle. Den er kunstnerisk ambitiøs og så nordisk som noget, idet den skildrer vores skandinaviske velfærdssamfund og flygtningekrisen i 2015 ved at stille spørgsmål som: Hvordan er det muligt som enkelt individ og som samfund at hjælpe et andet menneske? Er det muligt?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her