Anmeldelse
Læsetid: 11 min.

Feminister, queerteologer m.fl. præsenterer nye måder at tænke kristne fællesskaber på

Er den kærlighed, som biblen taler om, mere radikal, end det lykkelige familiebillede – har den mere på sig? Ny antologi om queer, homofili og -fobi og kirken vækker til eftertanke. Inden for og uden for kirken
Der udspiller sig i disse år en kamp inden for ikke bare den danske kirke, men de fleste kirker overalt i verden, som handler om ægteskabet, om kærligheden. Hvordan ser den ud?

Der udspiller sig i disse år en kamp inden for ikke bare den danske kirke, men de fleste kirker overalt i verden, som handler om ægteskabet, om kærligheden. Hvordan ser den ud?

Miriam Dalsgaard

Kultur
19. november 2021

Det hellige ægteskab findes i næsten alle de gamle mediterrane religioner. Hieros gamos hedder det på græsk. Det er foreningen af den kvindelige og den mandlige guddom, som i gammel tid i de rituelle fejringer ofte indbefattede samlejer eller forskellige seksuelle akter. I kristendommen er brudebilledet blevet til et fremtidigt bryllup, hvor brudgommen er den genkomne Kristus, og bruden … ja, det er os, den brogede forsamling af mennesker, som udgør kirken, dvs. dem, som regner sig som kristne til enhver tid. Brudgommen venter altså et sted ude i fremtiden. Og bruden er koket og utilregnelig som regel. Billedet antyder en sammenhæng mellem den seksuelle forening og forholdet mellem himmel og jord. Vi knalder ikke bare, når vi elsker, hvis man tillader sig selv at være lidt åndelig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er meget svært at forene testamenternes fremstilling af Jesus med senere tiders maskulinitetsidealer.