Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

I fortællingen om et menneskes hjemløshed skildrer Judith Hermann en hel kulturs hjemlængsel

Judith Hermanns magiske roman handler om både menneskets og naturens ødelæggelse

I Judith Hermanns ’Hjem’ er der klimakamp, feminisme, civilisationskritik, altsammen tæt sammenvævet.

Sofie Amalie Klougart

Kultur
5. november 2021

Den tyske originaltitel, Daheim, er ikke Judith Hermanns eget påfund, men hendes tyske redaktørs. Det fortalte hun Peter Nielsen i det interview om bogen, som Information bragte med hende tidligere på efteråret. Forfatteren selv havde egentlig kaldt bogen Fælden med henvisning til en mårfælde, som opsættes i et af bogens første kapitler, og som en mår selvfølgelig forventes at gå i, inden den slutter.

Jeg kan afgjort bedst lide titlen, som det hele endte med. Fælden er som en 1.000-watts-pære skruet fast til bogen; man ser fælden, men man ser den alt for meget, alt det andet ser man til gengæld for lidt. Daheim indfanger omvendt med sin lidt slørede, men alligevel enkle betydning meget fint både bogens gennemgående tema og en tone i den.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her