Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Det iranske drama ’Solens børn’ vækker mindelser om den brutale ’Kapernaum’

Desperationen lyser ud af øjnene på hovedpersonen, gadedrengen Ali, i det iranske drama ’Solens børn’, der er dedikeret til gadebørn og børnearbejdere, som må klare sig selv i storbyen. Den er bestemt ikke for sarte sjæle
Roohollah Zamani er virkelig god i rollen som 12-årige Ali, gadedrengen og børnearbejderen, der i iranske Majid Majidis ’Solens børn’ kæmper for sit liv. Foto: Angel Films

Roohollah Zamani er virkelig god i rollen som 12-årige Ali, gadedrengen og børnearbejderen, der i iranske Majid Majidis ’Solens børn’ kæmper for sit liv. Foto: Angel Films

Kultur
25. november 2021

Ali er 12 år gammel og forsøger at overleve på gaderne i storbyen sammen med sine kammerater. Hans mor er indlagt på et hospital på grund af sit narkotikamisbrug. Hans far er død. Og ligesom alle storbyens andre gadebørn tjener han sine penge på lige dele forefaldende hårdt arbejde, gadesalg og småforbrydelser.

En dag fortæller den lokale gangsterboss Ali om en skat, der ligger i en tunnel under en gravplads, og som giver drengen julelys i øjnene. Den eneste vej ind i tunnelen er via kælderen i en skole, Solens Skole, der underviser gadebørn og børnearbejdere i et forsøg på at give dem en bedre fremtid. Ali og hans venner får sig med møje og besvær indskrevet på den økonomisk trængte skole, hvis eksistens er truet, og her møder Ali for første gang voksne mennesker, ikke mindst viceinspektøren, Rafi (Javad Ezati), der rent faktisk kerer sig om, hvordan han og de andre børn har det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her